Verdens modeyndling er irsk og hårdtslående

Verdens modeyndling er irsk og hårdtslående

St. Patrick, U2, leprechauns, Guinness, Westlife og listen af skønne og spændende irske historier, musikgrupper og varemærker, som er kendte og elskede ikke blot i Irland men over hele verden kunne fortsætte, og det fornægter sig absolut ikke at Irland, på trods af landet er på størrelse med Danmark, hvilket i et verdensperspektiv må betragtes som et af de mindre, gang på gang på sættes på verdenskortet af landets fremadstormende kunstnere, sportsfolk eller forretninger. Og nyeste irske stjerneskud, som mange vil hævde også er den største sportsstjerne på kloden netop nu, er den 30-årige Dubliner og professionelle Mixed Martial Arts-kæmper, The Notorious Conor McGregor. 


McGregor indfandt sig i fjervægtsdivisionen i Ultimate Fighting Championship, måske bedre kendt som UFC, i 2014, og lige siden starten har han formået at tryllebinde publikum med sine eminente talegaver og evne til verbalt at overrumple modstanderne til helt ned under gulvbrædderne og naturligvis sine lige så eminente evner inde i den berygtede ottekantede indhegnede ring, som er den sportslige kampplads inden for MMA.

 

Conor McGregor tog hurtigt efter sin start i UFC den ene sejr efter den anden og blev i 2015 fjervægtsverdensmester i UFC med en knockout over veteranen José Aldo blot 13 sekunder inde i kampen. Derfra tog den nykårede mester et hop opad i vægtklasse til letvægt og mødte i 2016 den forsvarende mester i netop denne division, hvor det også her blev til en knockout-sejr til The Notorious one, som dermed havde opnået at blive mester i to af UFC’s divisioner samtidig som den første nogensinde.

 

Og nu er der ikke længe til at Conor eller Mystic Mac, som han også kaldes i folkemunde, skal i ilden igen. Denne gang imod den ubesejrede russer, Khabib Nurmagomedov, hvilket finder sted i Las Vegas d. 6. oktober i år. Af både medier og fans verden over bliver dette kaldt kampen over alle kampe inden for kampsport, og kampen kommer sædvanen tro ikke blot til at stå i oktagonen. Det bliver en kamp på ord og i høj grad også på mode.

 

Netop inden for mode har Conor McGregor sat et enormt aftryk lige siden han gjorde sin entré i UFC. ’The Champ Champ’, som Conor ynder at kalde sig selv, har en sublim sans for at klæde sig, og han omfavner mange forskellige stilarter, men mest kendt i modesfæren er ireren med ganske stor sandsynlighed for sin glæde for skræddersyede jakkesæt. Blandt de mest bemærkelsesværdige af disse er det nålestribede han bar under den første pressekonference forud for det der blev kendt som den største sportskamp nogensinde inden for alle sportsgrene, nemlig boksekampen mod amerikaneren Floyd Mayweather, hvor nålestriberne var små vertikale gentagelser af ordene ‘Fuck you’. Dette sæt fik massiv mediedækning og MMA-kongen blev således også kongen af mode.

 

Og Conor McGregor gør altid et stort nummer ud af være ulasteligt klædt uanset om der er en forestående kamp eller ej, men særligt i forbindelse med optakt til kampe er mode og mundtøjet den hårdtslående McGregors hemmelige våben. Modstanderne overvældes af Conors enestående beklædninger kombineret af hans helt unikke evne til at føre mental krig ved på den mest udtalte og afslørende facon at italesætte de ømme punkter, som kæmperen overfor ham matte have.

 

Dette var igen tydeligt det første og seneste pressemøde, som blev afholdt i New York op til førnævnte kamp mod Khabib Nurmagomedov d. 6. oktober, hvor McGregor var iført et perfekt tilpasset lilla jakkesæt med en kridhvid skjorte til, som var opknappet ned til midt på brystet. Påklædningen og fremtoningen var den russiske modparts langt overlegen, hvilken i høj grad var medvirkende til at samtlige af verdens store sportsmedier udråbte Conor som klar vinder i denne første kamp i kampen.

 

Men hvem er egentlig bedst på mode? Er det Irlands og verdens darling Conor McGregor eller er det den russiske mester, som endnu har til gode at opleve et nederlag. Modevidenskab vil lade denne dyst udspille sig her i fem runder, hvor de to kombattanter kæmper om at komme øverst på modeskamlen. Da det er McGregor, som er udfordrer til letvægtstitlen d. 6. oktober, får han lov til at lægge ud, og lige fra kampens start er han vanen tro fremadstormende og sætter første slag ind med et blåt nålestribet jakkesæt i kombination med en hvid skjorte og et slips i en lyseblå tone, som selvfølgelig passer perfekt til. Den irske Champ Champs positur med den knyttede næve hævet vidner om selvsikkerhed og mod og afslører samtidig et smukt guldur fra Rolex, som understreger hans oplevede overlegenhed. Første runde er McGregors.

 

Nu støder Khabib frem med fuld kraft i et af sine velkendte såkaldte take-downs i forsøg på at overmande McGregor på jorden. Med en polo shirt i mørke farver, som passer perfekt over skuldre og i længden sammensat med et par smalle jeans i matchende farver og hvad der ligner et par Louis Vuitton solbriller på næsen til at runde looket af, har den ellers så modekyndige Conor her intet på den russiske ørn, som Khabib også kaldes. Runde to går til Khabib.

 

I tredje runde er McGregor igen på tæerne, men bruger på afslappet vis sin fantastiske reaktionsevne og hurtighed til at lande en velplaceret kombination på Kbabib med sin egen grønne polo shirt, som ligner den er skræddersyet i sammensætning med et par hvide jeans, og som prikken over i’et pryder Hermés bælte og slangeskindsskoene flot den tidligere irske mesters beklædning. Der er ikke en finger at sætte på dette antræk og sejren i tredje runde bliver Conors.

 

Med stillingen 2-1 i irsk favør ved indgangen til fjerde runde af modedysten er det igen Khabib, som er i offensiven også med et nålestribet jakkesæt og en åbentstående hvid skjorte, som også synes fint tilpasset kroppens konturer på den unge russer. Dog er ærmerne en anelse for lange, dersom de dækker helt for skjorteærmet, så det bliver ikke til en knockout i denne runde for Hr. Nurmagomedov men kun en kneben pointsejr.

 

Begge kæmpere har ved femte og sidste runde to vundne runder i modekampen, og med modemesterskabet på spil sætter Mystic Mac ind med et sidste forsøg på at overmande Khabib. Dette sker desværre og sjældent for McGregor i et mislykket forsøg på at omfavne pimp-stilen, med en højrød tutleneck sweater og et par rødternede bukser toppet af med en meget stor kridhvid minkpels – det hele fra Gucci. Et valg en anelse ude af takt med hans i øvrigt ulastelige sans for stil. Sidste runde og dermed også kampen må derfor blive et ‘draw’ ved stillingen 2-2.

 

Om dette også bliver resultatet d. 6. oktober i Las Vegas, når døren til oktagonen lukkes kan kun tiden vise, men sikkert er det, at hele Irland, Danmark og resten af verden vil følge spændt med i enhver bevægelse. Selvom denne kamp på modemæssige færdigheder endte lige håber Phil Murray, som er chef for The Globe, som er den foretrukne stam-pub for mange irere i Danmark, på sejr til McGregor og Irland: ‘Det er jo veldokumenteret at Irland har stærke rødder inden for modeindustrien, og det samme er sandt for sport. Vi ønsker selvfølgelig begge udøvere held og lykke, men håber naturligvis på en sejr til Conor McGregor, så UFC-trofæet kan komme tilbage til Irland’.

Kampen mellem Khabib Nurmagamedov og Conor McGregor er en del af UFC 229 og løber af stablen lørdag d. 6. oktober kl. 22.00 lokal tid i det berømte T-Mobile Arena i Las Vegas.