Hvilken rød-hvid nation er bedst på fodbold og mode?

Hvilken rød-hvid nation er bedst på fodbold og mode?

(English version below)

I følge de bedste odds, som er tilgængelige netop nu, kan man vinde sin indsats 215 gange igen, hvis man spiller på at Perus rød hvide fodboldhelte bringer vindertrofæet med hjem fra verdensmesterskaberne i Rusland til pokalskabet på Limas Estadio Nacional. Vælger man i stedet at placere sine sparepenge på, at det bliver Parken i København, som kommer til at huse den ikoniske 36 cm høje FIFA World Cup i de næste fire år, har man mulighed for at vinde pengene 121 gange igen. Så Danmark spås altså lidt bedre muligheder overordnet set på fodboldbanen i forhold til den peruvianske gruppemodstander – hvilket naturligvis skal pointeres som noget positivt, da det jo er sjældent at lille Danmark bliver vurderet fordelagtigt i fodboldens verden.

Peru, som ellers har stolte fodboldtraditioner og en stolt fodboldfortid blandt andet med to sejre i Copa América, hvoraf den seneste var i 1975, har ikke deltaget i en slutrunde ved verdensmesterskaberne i fodbold i 36 år. Det er derfor en uvant følelse der venter holdets spillere, når de går på banen mod Danmark d. 16. juni kl. 18.00 dansk tid på Mordovia Arena i den russiske by Saransk. I det kan der måske være en lille fordel til det danske hold, men det peruvianske hold er spækket med stjerner, som er faste spillere på deres respektive hold i store klubber i både Europa og Sydamerika, så opgaven bliver utvivlsomt yderst vanskelig for drengene fra Dannevang. Og da det er første gang de to nationalmandskaber mødes i en fodboldkamp har ingen af holdene noget historisk erfaring at trække på.

Men selv inden for fodboldens verden er der jo andet end fodbold, som også er vigtigt for både udøvere og fans, og en af de væsentlige ting her er selvfølgelig mode og hvordan spillerne er klædt og ikke mindst hvem der er klædt bedst og har den mest cool stil! Netop i forhold til mode er Perus mandskab ved nærmere eftersyn helt fremme i forreste række, da holdet tilsyneladende består af mange lysende talenter inden for sammensætning af modetøj, -sko og accessories, men bedst af dem alle synes imidlertid at være holdkaptajnen, José Paolo Guerrero. Guerrero har med sin udsøgte smag og tydelige sans for farver og pasform sat sig i den modemæssige førerposition hos La Blanquirroja, og han er derfor også den perfekte kandidat til at repræsentere Peru i en modedyst mod Danmark. Til at udfordre den elegante peruvianer på dansk side var valget svært, for også på det danske hold er der mange, som er gode til at klæde sig. Men hvem ville i sidste ende være bedre end den høje, flotte og absolut største profil på det danske VM-hold, Christian Eriksen?

Modstanderen får imidlertid lov til at indlede kampen, og det bliver gjort på aggressiv manér med en Guerrero i absolut topform iført et par super cool ripped jeans med en løs sort T-shirt udover, som sidder lige præcis som den skal. Det er super lækkert på en udpræget uprætentiøs måde og han kunne iført dette antræk møde op til royalt bal og stadig passe ind. Prikken over i’et er imidlertid, at der her er kig til anførerens enormt cool tatoveringer på armene og som strækker helt til op ad halsen. Afslappet og super fedt og 1-0 til Peru.

Næste angreb fra Peru sættes igen ind i samme sikre stil, men denne gang i en mere klassisk udformning. The Warrior, som er hvad Paolo Guerrero bliver kaldt i folkemunde i Peru, gør det på dette billede helt klart at han forstår essensen af pasform for både en skjorte og et par bukser. Skjorten sidder lige nøjagtigt som den skal både over skulderene og om livet, og det samme gør bukserne, som desuden er prydet med det velkendte bælte fra Hermés, som altså bare oser af god stil. Ingen tvivl om at føringen her øges til 2-0.

Sidste fremstød inden halvleg foretages atter en gang usvigeligt sikkert idet den unge angriber på helt afslappet facon viser at han tør og sagtens kan bære tøj med farver og spændende mønstre og motiver. Striktrøjen på dette billede er en sammenblanding af farver sort, hvid, lyserød, skriggrøn og mørkegrøn – sidstnævnte i form af et dinosaurusmotiv fortil. Det er ukonventionelt og interessant, og det ser bare super godt ud på ham, så det blev 3-0 til Peru.

Så kommer turen til Christian Eriksen, som også lægger stærkt fra land i et par perfekt tilpassede sorte jeans i kombination med en hvid T-shirt og en grå skindjakke udover, og til at bakke det hele op har han på fødderne et par toplækre ankelstøvler i sort. Uanset om anledningen er afslappet eller påbyder et lidt finere udtryk kan den her sammensætning sagtens gå – ja, faktisk kan det næsten ikke gøres bedre. Det passer super godt sammen og til Eriksen, og Danmarks stjerne reducerer Perus føring til 3-1.

Den danske midtbanespiller fortsætter stormløbet her iført et sort jakkesæt, som er skræddersyet og tilpasset så fint, at kan få alle til at kigge en ekstra gang. Dette klassiske sæt med en hvid opknappet skjorte under jakken udstråler en skøn balance mellem det formelle og det afslappede udtryk, og det vil aldrig gå af mode. Og så det er bare helt igennem flot at se på – og især når det er Christian Eriksen, som har det på. 3-2!

Spænding øges her ved kampens sidste fremstød. Eriksen ses her i samme vanlige sikre stil, som han viser på fodboldbanen, i en løsthængende skjorte, som dog sidder super godt, med tilhørende sort butterfly. Over skulderende bæres en striktrøje, som passer perfekt til netop den kontekst, som billedet er taget i; nemlig Tottenham Hotspur F.C.’s julefrokost i 2015. Og selvom der tydeligvis er sket et lille uheld på skjorten må man blot tage hatten af for måden hvorpå Eriksen kan klæde sig til lejligheden. Udligningen er i hus og kampen ender dermed 3-3!

Uafgjort er aldrig helt tilfredsstillende, men det er det måske alligevel i betragtning af den hårde modstand som Christian Eriksen og Danmark her var oppe imod. Både Danmark og Peru har stærke traditioner inden for mode og modeskabelse – Danmark særligt inden for design og Peru især inden for produktion til nationale og internationale modetøjmærker samt blandt andet udvinding af noget af verdens fineste uld. Der er således ingen tvivl om, at begge nationer på den virkelige modebane er på vinderkurs, men hvordan det går på virkelige fodboldbane må tiden vise.

Perus Ambassadør til Danmark, José Antonio Bellina, er enig heri og ser mange muligheder for endnu tættere rødt og hvidt samarbejde på modefronten til gavn for begge lande, men han håber og tror dog fast på sejr til Peru på fodboldbanen d. 16. Juni:"Udviklingen af mode i Peru er enestående blandt andet på grund af bomuldskvaliteten, hvilket har været grundlaget for fremgangen for mange af landets modetøjsmærker. Ligeså har det haft stor betydning for industrien, at man i Peru har forfinet udvindingen af Alpaca og Vicuña uld, som betragtes som værende blandt de fineste fibre i verden. Når det kommer til fodbold og til den kommende kamp tror vi på en sejr til Peru på 3-0 med et enkelt trøstemål til Danmark, så det endelige resultat bliver 3-1".


Which red and white nation is best within fashion and football?

According to the best odds available right now, you could win your money 215.22 times over by betting that Peru's red white heroes will bring FIFA World Cup trophy home, and place it in Lima's Estadio Nacional trophy cabinet. If, instead, you chose to place your bets on the Parken Stadium in Copenhagen, which will host the iconic 36cm-high FIFA World Cup trophy the next four years, you may win your money 121.61 times over. In short: As far as betting goes, Denmark should fare better on the football pitch than our Peruvian group champions. Needless to say, this fills us with pride and joy, as small Denmark seldom ranks as a relative favourite when it comes to football.

Peru, who otherwise boasts proud football traditions and a notable football heritage, among other things, two wins in Copa América, the last one in 1975, has been absent from the final round of the World Cup for 36 years. It is therefore an unprecedented feeling that awaits the team's players as they play vs. Denmark on June 16, 18.00 Danish time, at the Mordovia Arena in the Russian city of Saransk. Whilst there may be a small advantage to the Danish team, the Peruvian group is packed with stars who play regularly in their respective teams in big European and South American clubs, so the task will undoubtedly be extremely difficult for the boys from Dannevang. And since it is the first time the two national teams meet in a football match, none of the them has any historical experience to draw upon.

But even in the football world, there are things beyond football itself that matter to both athletes and fans: take fashion, for example, and what players wear, who wears the best outfit and has the coolest style! If we consider fashion alone, Peru's team seems to be slightly ahead, as it apparently counts with a few bright talents in fashion clothing, shoes and accessories, and chief amongst them, we find its captain, José Paolo Guerrero . With his exquisite taste and distinct sense of color and fit, Guerrero has set himself as the fashionable leader of La Blanquirroja; not surprisingly, he is also the perfect candidate to represent Peru in a fashion contest with Denmark. Picking the Danish challenger to Peruvian's style lead was difficult, because the Danish team also features a few fashion experts of its own. But who would ultimately be better than the tall, handsome, and absolutely imposing figure of the Danish World Cup holder, Christian Eriksen?

Still, the opponent has the opening shot and does so in aggressive fashion, with Guerrero in absolute top shape wearing a pair of super-cool ripped jeans with a loose black T-shirt, which is just as it should be. It is absolutely stunning in a distinctly, unpretentious way ...so much so that he could wear this attractive outfit at the royal ball and still fit in. The icing on the cake, however, is the captain's enormously cool tattoos on the arms and extending all the way to up the neck. All in all, casual and super cool so that's 1-0 to Peru.

The next attack from Peru relies on the same safe style, but adding a classic touch this time. The Warrior - that's Paolo Guerrero's nickname in Peru - leaves no room for speculation: that's how a properly fitting shirt and pair of trousers should be worn. The shirt wraps perfectly around the shoulder and the stomach, as do the trousers -elegantly adorned with Hermes's well-known belt, which is a good taste showcase. No doubt the lead here increases to 2-0.


Last push before half-time, executed again in that unerring style, as the young attacker quite casually weaves his way through to show that he dares and can easily wear clothes with colours and exciting patterns and motifs. The knitted jumper in this picture shows a blend of black, white, pink, bright green and dark green colours - the latter with a dinosaur motif at the front. It's unconventional, interesting, and it just looks great on him, so it's 3-0 to Peru.

Then it's Christian Eriksen turn: he appears also as a strong contender with a pair of perfectly-fitted black jeans combined with a white T-shirt and a grey leather jacket; to top it all off, he wears a pair of two-piece black ankle boots. Whether the occasion is casual or somewhat more refined, one can hardly go wrong with this combination - it hardly gets better! It fits Eriksen like a glove and Denmark's star reduces Peru's lead to 3-1.

The Danish midfielder pushes forward wearing a black suit, beautifully tailor-made for the young man, who catches everybody's attention on passing. This classic set with a white upholstered shirt underneath the jacket conveys a fine balance between formal and casual: it's a timeless combination. And so it's just ravishing to look at - especially when Christian Eriksen is wearing it! 3-2!

The tension rises as the match nears its end. Eriksen poses here with the self-assured, relaxed style he shows on the football pitch, in a loose-fitting shirt, which however fits perfectly with the matching black bow tie. Over his shoulders, a knitted sweater that goes perfectly with the picture setting: Tottenham Hotspur FC's Christmas lunch in 2015. And although the sweater has certainly endured a minor accident, I must take my hat off to the way Eriksen can dress up for the occasion. And the match ends in a tie: 3-3!

Whilst ties are never quite satisfactory, Denmark can consider itself lucky given the tough opposition Christian Eriksen and his team had to face. Both Denmark and Peru boast strong traditions in fashion and fashion design. Denmark does particularly so in design, while Peru is exceedingly strong in the production of national and international fashion brands, including the extraction of the world's finest wool. While both nations have winning track records - and brilliant prospects-in the fashion world, only time can tell what their fate will be on the football pitch.

Peru's Ambassador to Denmark, José Antonio Bellina, agrees with this and sees many opportunities for an even closer red and white cooperation on the fashion front, for the benefit of both countries. Still, he trusts Peru's winning odds on the football field on June 16th: "The development of fashion in Peru for the quality of its cotton, unique in the world, has contributed to the installation of many of the most important garment brands in the country, as well as the level of confection of alpaca and vicuña wool, considered the finest fibre in the world. Peru is winning 3 to 0 but as always, a goal to save the honour is good, it will be 3 to 1 ".