Er Australien ligeså gode til mode som til fodbold?

Er Australien ligeså gode til mode som til fodbold?

Tror man på, at Australiens Socceroos løber af med det eftertragtede vindertrofæ ved de igangværende verdensmesterskaber i fodbold og har man til den tro tilsat en økonomisk indsats, så kan man løbe af med så meget som 500 gange pengene igen. Der er fra bookmakernes side således ikke stor tiltro til sejr til drengene fra down under, men det lader tilsyneladende ikke til at have indflydelse på det australske holds spil på banen. Med et knebent 2-1 nederlag til EM-sølvvinderne fra Frankrig i holdets første kamp slog Australiens mandskab fast overfor verden, at de ikke står tilbage for selv de største og mest etablerede hold.


Det samme kan siges om Danmark, som, på trods af en lidt bedre overordnet rangering, som altså ‘kun’ kvalificerer til at vinde indsatsen 81 gange igen, hvis en dansk finalesejr ved VM skulle gå i opfyldelse. uden tvivl kommer i hård kamp imod træner Graham Arnolds tropper med anfører Mile Jedinak i spidsen på banen, når de to hold tørner sammen torsdag d. 21. juni kl. 14.00 dansk tid på det smukke Cosmos Arena i byen Samara. Danmark er måske hjulpet en smule på det mentale plan af en god turneringsstart med en 1-0 sejr imod Peru, men de danske drenge kan dog vente sig en langt mere fysisk betonet modstander i Australien end imod de mindre og vævre peruvianere.


Den indbyrdes statistik imellem Australien og Danmark taler også til Danmarks fordel med to sejre i de sidste tre kampe, men tal er altid taknemmelige, og det er på grønsværen slaget skal slås, når det kommer til stykket. Spændende bliver det uden tvivl, men hvad der naturligvis også i høj grad er spændende, for både fodboldfans og modeinteresserede er at kigge lidt nærmere på de to nationers modemæssige formåen overfor hinanden personificeret i de mest markante spillerprofilers sans for mode og evne til at sammensætte, udtrykke og bære deres egen valgte stil. Til at repræsentere 'the Aussies' i denne match er naturligvis ingen andre end holdets skæggede skipper og Aston Villas midtbanegeneral, Mile Jedinak, og overfor ham står Danmarks redningshelt og sandsynligvis direkte årsag til sejren mod Peru, målmand Kasper Schmeichel, som til daglig spiller i Leicester City.


Som det sig hedder og bør er det naturligvis Hr. Jedinak, som får lov til at starte med bolden, og det gør han i bemærkelsesværdig sikker stil i noget så klassisk som en smoking, som sidder præcis efter alle både skrevne og uskrevne forskrifter. Skuldrene, indfaldet ved bugen, benklædernes længde og ikke mindst ærmelængden, som tillader et diskret kig til det nederste af skjorteærmet er absolut fejlfrit, og det bliver bestemt ikke mindre fejlfrit af tilstedeværelsen af hans smukke hustru, som også pryder billedet i en smuk farvematchende kjole. 1-0 til Australien!

Jedinak følger straks op og fortsætter presset højt oppe på banen med den næste mundering, hvor hustruen, som i øvrigt lyder det smukke navn Natalie Peacock, igen i en flot mørk kjole står for assisten til sin mands næste stormløb mod mål i en flot helt sort button down designerskjorte. Skjorten, som er knappet helt op i halsen, går perfekt til Jedinaks teint og ikke mindst det flotte og yderst velplejede skæg, der på dette billede har påbegyndt rejsen imod den længere og mere dominante tilværelse på den australske anførers ansigt, som det på nuværende tidspunkt fører. Han er bare så fin, så ingen tvivl om, at det her bliver 2-0 til Australien.

Det sidste ryk fremad i banen inden halvlegen gør Jedinak også i vanlig sikker stil med fruen ved sin side, der som altid er ulasteligt smukt klædt. Midtbanekæmpen selv må imidlertid sande at boldkontrollen svigter en anelse, idet jakkesættet her ikke sidder lige så snorlige, som Jedinak ellers har præsteret. Skuldrene er en smule overdimensionerede og slipset er en smule løst og hældende til den ene side, og så er ærmerne nok også lige en my for lange. Og som en yderst væsentlig detalje i helhedsbilledet så mangler det flotte skæg, så selvom den australske stjerne er flot at se på helt generelt, så bliver det ikke til en scoring her til sidst. Stillingen ved pausen er således 2-0 til Australien.

Friske på banen igen lægger Danmark for med første angreb. Kasper Schmeichel er gået med helt frem i en fantastisk beklædning bestående af lyse sneakers, mørke jersey bukser, som går ind ved anklerne i sammensætning med en mørk lynlås-sweatshirt og en let jakke udover. Det er enkelt, lækkert og udover at det hele naturligvis passer perfekt i størrelserne er denne farvekombination et super match til den danske målmand. Schmeichel gør hermed sin gamle far kunsten efter og scorer sikkert for Danmark til stillingen 2-1.

Næste angreb er en dødboldssituation hvor den 31-årige målvogter med det kendte efternavn igen er med i feltet og gør sig bemærket igen i en mørk sammensætning, som er super fin, og som sagtens kan anvendes til både casual samt mere formelle sammenhænge; mørkeblå sneakers i kombination med et par jeans og en farvematchende jakke med pelskrave udover en sweatshirt og hvid T-shirt. Den levende mur stiger højt til vejrs og header den lige i nettet til en sikker udligning. 2-2!

De døende minutter af kampen er sat ind og Schmeichel blander sig igen i angrebet. Her er Schmeichel dog ikke lige så sikker, som i kampens indledende fase. Omend med et udemærket helhedsindtryk misser den ellers erfarne dansker et par detaljer i hættetrøjens pasform, som synes en kende for poset til den flotte veltrænede sportsmand. Derudover modarbejder spejlsolbrillerne også det ellers lækre afslappede udtryk en smule. Det er super tæt på, men bolden går lige nøjagtigt forbi mål og kampen fløjtes af ved den uafgjorte stilling 2-2.

Omend Danmark måske har den sportslige favoritrolle, når det kommer til fodbold, er det lige resultat i denne modedyst bestemt et resultat, som Danmark kan være stolt af. Australien er blandt de absolut bedste spillere i verden inden for modedesign samt kommerciel udbredelse af landets modevirksomheder på internationalt niveau – så altså en prominent konkurrent i hele verdens øjne. Om resultatet også bliver det samme på fodboldbanen i Samara som i denne lille opstillede modekamp, vil tiden naturligvis vise og spændende bliver det som nævnt i høj grad. Efter at have fulgt ovenstående modedyst mellem de to lande ønsker Australiens ambassadør i Danmark, Ms. MaryEllen Miller de to lande held og lykke på banen: "Australien betragter Danmark som en svær konkurrent i den kommende kamp mellem de to landes hold i FIFA World Cup d. 21. juni 2018. Vi er begejstrede over at være der og deltage som land og jeg ved at det Australske hold vil leve op til udfordringen i konkurrencen. Jeg ønsker Danmark alt muligt held og lykke i alle holdets kampe