Det er hendes fødselsdag imorgen - oh oh!

Det er hendes fødselsdag imorgen - oh oh!

Mange af os kender den snigende følelse af, at noget er galt efter vi efter en lang dag har smækket benene op og for en stund givet os hen i en nærmest hypnotisk overgivelse til flow TV'ets billeder og lyd. Pludseligt manifesterer denne udefinerbare følelse sig i et fysisk spjæt og med ét er man ude af TV-trancen, fordi det står lysende klart på lystavlen, at det jo er kærestens fødselsdag eller mors dag eller en anden vigtig mærkedag i morgen!! Og selvom netop denne dag har stået i kalenderen i et helt år, finder man altså sig selv i suppedasen (måske endnu en gang), hvor man er alt for sent ude med både blomster- og gaveindkøb til dem man holder af.


Med denne forsinkelsesfølelse, som mestendels består af slet samvittighed over, at man igen ikke er kommet i gang med dette noget før, kommer også følelsen af total rådvildhed over hvad i alverden man så lige skal købe her i sidste øjeblik. Men inden tankerne nu fastlåses på, om den lokale tank eller døgnkiosk mon stadig har den der indbundne kurv med vin, som har stået der nederst på kolonialhylden siden jul, så se lige nedenstående minigaveguide. Og er du blandt dem, som altid er i god tid, så bare læs med alligevel, for det kan også sagtens bruges som inspiration enten til en lille ekstragave eller måske til næste års gave.


Udgangspunktet her er modetøj og sko, men for en god ordens skyld er også medtaget lidt blomsterinspiration, for blomster skal der selvfølgelig til - særligt fordi guiden her beregnet til at modtageren af gaven er en kvinde, og de fleste kvinder elsker blomster. Da ’time is of the essence’ er tilgængelighed naturligvis vigtigt og dermed selvfølgelig også at man ved online bestilling sikrer sig, at tingene kan nå at blive leveret i morgen. Der er en del onlinebutikker, som også er en del af FashionForest, som har dag til dag levering og de fleste blomsterhandlere har helt sikkert, men husk som sagt at dobbelttjekke dette. God læselyst og rigtig god fornøjelse.


Den helt lette og altid pæne DYI

Er man nået helt derud, hvor intet længere har åbent og der kun er to timer til man skal indfinde sig til eksempelvis den pågældende fødselsdagsfejring eller hos mor til mors dags eftermiddagskaffe og kage, så må man på ren folkeskolemanér ty til ’do it yourself’, og ligesom dengang man gik i skole og kom hjem med noget selvgjort til sine forældre, så er der faktisk en god chance for, at det er det modtageren bliver aller gladest for. Her kommer således en super nem og kort vejledning til et cool tørklæde, som man rent faktisk gerne vil bruge og gå med.

DIY infinity scarfDIY Infinity Scarf

  • Step 1: Læg en gammel sort T-shirt fladt ned og klip med en saks i en lige linje lige over den nederste søm og lige under ærmerne. Dette former således starten på et infinity scarf.
  • Step 2: Find det gamle akvarelmalesæt, som ligger oppe på loftet, frem og vælg mors yndlingsfarve. Det kunne for eksempel være en guldfarve ligesom på billedeksemplet.
  • Step 3: Klem en ganske almindelig svamp sammen, så den former en lille rund spids imellem tommelfinger og pegefinger.
  • Step 4: Dyd svampen i den valgte maling og dup på stoffet og fordel de runde prikker på lige linjer under hinanden.
  • Step 5: Lad malingen tørre og pak det nye tørklæde pænt ind.

DIY Infinity Scarf


Hvis der stadig er ’god’ tid

Har man stadig tid til at ramme butikkerne eller bestille på nettet, så er der et par ting, man helt sikkert bør overveje. Det første som næsten med garanti vil gøre lykke, og som også er super moderne i denne sommersæson er en slåom-kjole, som går til anklerne - enten med striber, blomstermønster eller i ensfarvede blå og gule farvenuancer. Her er mærker som Only og Ilse Jacobsen bestemt værd at bemærke. Er mor mere til sko, så er fladsålede loafers lige sagen netop nu. Det er super smart til både lange bukser og shorts og kan sagtens gå til både en hverdagsbeklædning samt til mere formelle anledninger. Mærker som Notabene og Vagabond er blandt de mest populære netop nu.

Notabene loafer til kvinderVagobond loafer til kvinderOnly kjoleOnly kjole

Glem ikke blomsterne

Det siges at blomster, ligesom det talte sprog, kan udtrykke megen symbolik og mange følelser og tanker på én gang. Men uanset om man går op i den præcise betydning af de forskellige blomsters farver og antal, kommer man simpelthen ikke udenom det simple faktum, at de fleste kvinder som nævnt bare elsker at få blomster. Så selvfølgelig skal hun da have blomster også, så her lige en lille idé til en god buket.


Buketten skal bestå af syv blomster, dersom lige netop det antal traditionelt symboliserer: ’Jeg elsker dig’. Og farverne kan være en kombination af grøn for ’Glæde’, lilla for ’lykke og held’ toppet op med gul, som skal fortælle din kæreste, veninde eller mor, at hun er ’dit livs styrke’. Oversat til blomstersorter kunne dette således være en buket bestående af grøn chrysanthemum, lilla roser og gule tulipaner. Derfra er det blot at finde den nærmeste blomsterhandler og så klares resten nemt, og som en lille bonus vil der helt sikkert (måske) være street credit at hente hos blomsterhandleren for med sikker stemmeføring at dirigere bukketens udforming. Med buketten under armen og den lille gave samt bestemt ej at forglemme et kæmpe smil og et stort kram er man med stor sandsynlighed sikret en glad modtager helt indtil næste år.


Grøn chrysanthemumLilla roser Gule tulipaner