Bliver modens verdensmestre også fodboldens verdensmestre?

Bliver modens verdensmestre også fodboldens verdensmestre?

Dechamps’ tropper er med odds 2,3 for en plads i blandt de tre bedste hold spået gode chancer på banen til det kommende verdensmesterskab i fodbold. Så selvom den mindeværdige tid med en blomstrende black, blanc, beur-symbolik personificeret i verdensstjerner som Zinedine Zidane, Thierry Henry og Emmanuel Petit på det franske fodboldlandshold, som vandt både verdensmesterskabet i 1998 og Europamesterskabet i 2000, er overstået, er Frankrig altså stadig en fodboldnation man skal regne med på det sportslige plan.

 

Særligt i forhold til Danmark, som med kun en enkel 25 år gammel europamesterskabsmedalje på hylden og med odds 35 for en top tre placering til dette års VM på papiret slet ikke måler sig med de franske gruppemodstandere. Men fodbold er fodbold og alt kan ske, og kaster man et blik på den indbyrdes statistik fra 1908 til 2015 er Frankrig også bedst, men det synes dog en anelse mere lige; Frankrig og Danmark har mødt hinanden 14 gange, hvoraf Frankrig har trukket det længste strå syv gange og med en enkelt uafgjort venskabsmatch i 1976 i regnskabet efterlader det Danmark med seks vundne kampe. Så spændende bliver det d. 26. juni kl. 16.00 CEST, når holdene tørner sammen på Luzhniki stadion i Moskva.

 

Retter man imidlertid blikket lidt udover fodbolden og ind i modens verden, som både Frankrig og Danmark er kendte for at være gode til, så er Denmark måske stadig ’underdog’, men begge nationer kan uden tvivl bryste sig af en stolt fortid og ikke mindst nutid inden for modeskabelse. Og selvom man nok ikke skal gøre sig nogle illusioner om at København overtager positionen som verdens modehovedstad fra Paris anytime soon, så er den nordiske designdiskurs blandt de førende i verden og adskillige danske mærker har nået et niveau sammenligneligt med de store franske huse. Men skal man overføre de to landes modemæssige færdigheder overfor hinanden til noget som de fleste fodboldinteresserede også kan forholde sig til, er en stildyst mellem de to anførere måske det bedste bud på en fair kamp. Modstandernationen får naturligvis lov til at lægge ud, så hermed introduceres det franske landsholds kaptajn og målmand, Hugo Lloris.

 

Hugo Lloris er 31 år og spiller i Tottenham Hotspur F.C. og er dermed holdkammerat med den danske landsholdsprofil, Christian Eriksen. Privat er Lloris gift med smukke Marine Lloris, som han mødte i gymnasiet og med hvem han har to døtre. Parret går tydeligvis op i mode, da de sammen har stiftet børnetøjsmærket, Manège en Sucre, som er eksklusivt pigetøj i lækre designs og fantastiske materialekvaliteter. Desuden er det tydeligt at både Hr. og Fru Lloris, når er fotograferet sammen og hver for sig, begge har flair for mode og stil. På dette billede er de ude og shoppe og selvom de begge er iført en afslappet beklædning, sidder T-shirts og bukser fuldstændigt ligesom det skal og begges sko matcher de øvrige farver på tøjet ganske fint. Det henkastet lækkert på en sikker måde, og giver selv modens fodbolddynasti nummer et, familien Beckham, meget hård kamp til stregen. Der er således ingen tvivl om, at det første point på modescoretavlen må gives. Så 1-0 til Frankrig. 


 

Kampen er imidlertid først lige startet og Lloris kommer lidt under pres på dette næste billede, som ganske vist bekræfter det åbenlyse faktum, at han er et noget af et pragteksemplar i helt generel forstand, men som også afslører en tilsyneladende forhenværende forkærlighed for korte striktrøjer samt en anelse overdimensionerede bæltespænder. Ikke den heldigste stund for den ellers så stilsikre målmand, men fair skal naturligvis være fair for det kunne sagtens være langt værre, og bare fordi han er ham, gør det virkeligheden ikke så meget, men det kan ikke blive scoring til i denne omgang. Så stadig 1-0.


 

Frankrigs foreløbigt sidste chance i kampen inden bolden spilles på dansk banehalvdel er imidlertid god. Her ses Hugo Lloris komme gående i et casual antræk, som i den grad er cool. De flotte high top sneakers er et perfekt farvematch til sportsblazeren, som udover V-hals T-shirten i en mørkere grå tone yder en skøn og synlig kontrast. Bukserne, som også passer godt til T-shirten, er smalle og går ind ved anklerne og yder dermed hans slanke og trænede silhuet den retfærdighed den bestemt fortjener. Her er der ingen tvivl om at der er tale om et sikkert perlemål af Frankrigs anfører, så stillingen ved halvleg er 2-0 til Les Bleus. 


 

Turen er således kommet til frontfiguren for det danske hold, Simon Kjær. Den blonde dansker, som er knap to og et halvt år yngre end sin franske kollega, er forsvarsgeneral i den spanske La Liga klub, Sevilla F.C. Kjær er gift med den svenske skønhed, Elina Gollert, og sammen har de, ligesom deres franske modstykker, også to skønne børn. Og lighederne stopper naturligvis ikke her for også Simon og Elina synes yderst bevendte inden for mode og lader til både sammen og hver for sig at have styr på, hvad der er hot og hvad der er not. Det ses blandt her, hvor de står sammen på en balkon i et nærmest royalt udtryk. Kjole og jakkesæt er fejlfrit og i det hele taget passer de hinanden fantastisk godt. Der er således ikke brug for så mange flere uddybende forklaringer på hvorfor Danmark på det bestemteste reducerer føring her til 2-1. 


 

Det bringer spænding ind i kampen om det modemæssige overherredømme, og det danske angreb forsætter her i aggressiv stil med Simon Kjær i en situation, der med stor sandsynlighed ikke er ham uvant; nemlig shopping. Han bærer en mørk trøje med et tydeligt motiv fortil, som viser at han har modet til og sagtens kan bære mere end bare ensfarvede overdele, hvilket er forfriskende i sig selv. Sådan Simon! De smalle jeans matcher hans super fede sneakers rigtig godt, da der i skoene er nuancer af grå, som ligner buksernes farve. Alt i alt bare nice, og lægger man så den lille detalje oveni, at det er Prada-poser han går med, ja så er der dømt topkarakter på stil og klasse og dermed en direkte udligning til Danmark. 2-2!


 

Kampens afsluttende fase forbliver i shopping-situationen, hvor den danske forsvarsklippe tjekker jakker ud i en butik. Her lader det imidlertid til, at der er opstået stilmæssig tumult i feltet, da han med en sort cap og lilla T-shirt forsøger at forene blå jeans og hvide sneakers med flerfarvede detaljer. Det er bestemt ikke fordi det er utilgiveligt, men med det niveau han ellers udviser på stilsikkerhed kunne det godt have været bedre. Det skal dog her påpeges, at Hr. Kjærs tatoveringer gør en enorm forskel i en positiv retning, for de er SÅ cool! Men selv de flotte tudser kan desværre ikke skubbe den helt i mål her, så modekampen mellem de to stolte  holdkaptajner ender uafgjort. 2-2.

 


Bestemt et fint resultat for lille Danmark, dersom Frankrig som nævnt givet vis må indtage favoritrollen både når det kommer til mode og til fodbold. Om resultatet bliver det samme, når det sidste fløjt lyder d. 26. juni i Rusland, må tiden vise, men selvom denne lille modekamp endte lige, håber Frankrigs ambassadør i Danmark, François Zimeray, med et smil på læben på en sejr til Frankrig på fodboldbanen: ”Begge lande har rige traditioner og stærke industrier inden for mode, og det er spændende at følge udviklingen af disse i fremtiden. Det samme er sandt for fodbold, og begge lande har gode hold med til VM. Men selvom det retfærdigvis i denne lille første dyst mellem Lloris og Kjær endte 2-2, så håber vi selvfølgelig på en sejr til Frankrig i Moskva”